OpenArena Message Boards

OpenArena Contributions => Maps => Topic started by: cheb on June 28, 2017, 07:54:47 am



Title: oasago2 bot glitch
Post by: cheb on June 28, 2017, 07:54:47 am
I just noticed it recently (F: CTF for stupid) that bot carrying a flag stops at certain gate (the leftmost one if you look from your flag) and just runs along its plane back and forth, in plain sight of your flag, never scoring. Could be solved with a single rocket pushing the blasted piece of code over the threshold (the bot then proceeds to score), but this can get extremely annoying during 1 vs 1 matches with 2 bots, because you have to be there.


Title: Re: oasago2 bot glitch
Post by: Akom74 on June 28, 2017, 03:23:49 pm
I've tryed a match 2v2 and the flag carrier stuck in there (see screenshot):

(http://imgur.com/UAgleQc.jpg)

Maybe someone can edit the original map and recompile to fix the problem....

;)


Title: Re: oasago2 bot glitch
Post by: Neon_Knight on June 29, 2017, 05:30:51 am
'Tis weird. How much time was this bug around? It happens every time or just occasionally?

I'll try to recreate it now in the conditions Akom told in his post.


Title: Re: oasago2 bot glitch
Post by: cheb on August 02, 2017, 08:54:50 pm
Quote
It happens every time or just occasionally?
Every. Blasted. Time.
The dumbots think that gate is a solid wall or something.


Title: Re: oasago2 bot glitch
Post by: Gig on August 03, 2017, 02:13:04 am
I just tried connecting to ":F normal ctf for stupids".

It's a modded server, with some UI and other changes... however, considering the red color of the console screen and of the menus, it looks like it is based upon OA 0.8.1. Confirmed also by scrolling back the console: 0.8.5 and 0.8.8 pk3 files are listed as "not on the pure list", meaning that the server is not using them.

OASAGO2 map in 0.8.8 is not exactly the same build as 0.8.1 (3.4 MB vs 5.8 MB), so it is possible that the bug may affect 0.8.1 and not 0.8.8 version of the map. However I cannot assure the bug isn't there anymore.

Akom, the test you did -where you confirmed the bug- was also on that server (0.8.1), or was locally (0.8.8, I suppose)?
UPDATE: Seeing the look of the "windows" on the right of the screenshot (which were different in 0.8.1 version), Akom was using 0.8.8 version of the map. So, the bug is still there, although I haven't been able to reproduce it yet!


Title: Re: oasago2 bot glitch
Post by: Neon_Knight on August 03, 2017, 07:35:05 am
Akom shows that the bug is also present in the 0.8.8 version of the map.


Title: Re: oasago2 bot glitch
Post by: cheb on August 05, 2017, 07:14:41 am
I just checked this in pure 0.8.8
They seem to go through there, BUT the bot makes a weird sideways motion as he passes the threshold.
Looks like he begins his "running back and forth along a invisible wall" pantomime, but changes his mind right away.

Maybe this could be exacerbated by lag, or server max fps settings or something :-\