Pages: [1]
  Print  
Author Topic: hey help me please to run dedicated server on linux.  (Read 9420 times)
superbizho
Nub


Cakes 0
Posts: 4


« on: December 26, 2007, 09:40:44 AM »

ok..
hello first of all.
now i tried many of ur suggestions here about how to run a server... but nothing ...

here is my conf file


set sv_hostname "just testing"
set sv_maxclients "14"
set sv_master1 "dpmaster.deathmask.net"
set g_gametype "0"
set bot_minplayers "0"
set bot_nochat "1"
set fraglimit "25"
set timelimit "0"
set capturelimit "10"
set roundlimit "5"
set m1 "map dm6ish; set nextmap vstr m1"

im runing server via putty...
server is on fedora core 6


[edgar@bzq-82-80-245-50 home]$ bash /home/edgar/op/config.cfg
[edgar@bzq-82-80-245-50 home]$ bash /home/edgar/op/config.cfg
[edgar@bzq-82-80-245-50 home]$ bash /home/edgar/op/config.cfg
[edgar@bzq-82-80-245-50 home]$ bash /home/edgar/op/config.cfg

i tried couple of times to run the cfg file but nothing happans... what im doing wrong?

please help

Logged
w1zrd
Member


Cakes 2
Posts: 582


Give to life what you expect back


WWW
« Reply #1 on: December 26, 2007, 10:06:22 AM »

You need to run the binary, not the config.
Start with something like:
Code:
./ioq3ded.i386 +set dedicated 2 +exec config.cfg

I would also suggest that you remove the:
Code:
set m1 "map dm6ish; set nextmap vstr m1"
and instead use:
Code:
map dm6ish
Logged

'Toto, I've a feeling we're not in Kansas anymore.'


superbizho
Nub


Cakes 0
Posts: 4


« Reply #2 on: December 26, 2007, 10:34:43 AM »


[edgar@bzq-82-80-245-50 op]$ screen ./ioq3ded.i386 +set dedicated 2 +exec config.cfg
/home/edgar/op/baseoa/pak5-TA.pk3 (11 files)
/home/edgar/op/baseoa/pak4-textures.pk3 (1496 files)
/home/edgar/op/baseoa/pak3-music.pk3 (9 files)
/home/edgar/op/baseoa/pak2-players.pk3 (620 files)
/home/edgar/op/baseoa/pak2-players-mature.pk3 (171 files)
/home/edgar/op/baseoa/pak1-maps.pk3 (73 files)
/home/edgar/op/baseoa/pak0.pk3 (926 files)
/home/edgar/op/baseoa

----------------------
3497 files in pk3 files
execing default.cfg
execing q3config.cfg
couldn't exec autoexec.cfg
Hunk_Clear: reset the hunk ok
--- Common Initialization Complete ---
Opening IP socket: localhost:27960
ERROR: UDP_OpenSocket: bind: Address already in use
Opening IP socket: localhost:27961
Hostname: bzq-82-80-245-50.cablep.bezeqint.net
IP: 82.80.245.50
Started tty console (use +set ttycon 0 to disable)
couldn't exec config.cfg


MY CFG IS :

set sv_hostname "just testing"
set sv_maxclients "14"
set sv_master1 "dpmaster.deathmask.net"
set g_gametype "0"
set bot_minplayers "0"
set bot_nochat "1"
set fraglimit "25"
set timelimit "0"
set capturelimit "10"
set roundlimit "999"
map dm6ish
Logged
w1zrd
Member


Cakes 2
Posts: 582


Give to life what you expect back


WWW
« Reply #3 on: December 26, 2007, 10:37:44 AM »

Did you create a config.cfg and put that one in your /baseoa directory?
Logged

'Toto, I've a feeling we're not in Kansas anymore.'


superbizho
Nub


Cakes 0
Posts: 4


« Reply #4 on: December 26, 2007, 10:41:42 AM »

ok thanks !!! i put it there .. everything works fine
Logged
superbizho
Nub


Cakes 0
Posts: 4


« Reply #5 on: December 27, 2007, 06:11:20 AM »

emmmm ... how can i make server password protected?
Logged
w1zrd
Member


Cakes 2
Posts: 582


Give to life what you expect back


WWW
« Reply #6 on: December 27, 2007, 06:56:41 AM »

You add the lines:
Code:
seta g_password "mypassword"
seta g_needpass "1"
to your config.cfg and then you (and everyone who joins) need to type:
Code:
/password mypassword
in the console in order to join your server.
Logged

'Toto, I've a feeling we're not in Kansas anymore.'


Pages: [1]
  Print  
 
Jump to: