Pages: [1]
  Print  
Author Topic: what do i use 2 make models????  (Read 15462 times)
TheMechanicalHand
Bigger member


Cakes -1
Posts: 156


Birdo


« on: July 21, 2007, 10:24:24 AM »

i want 2 know where i can get a.....thing to make models.also can i get a 3d version or a 2d version





thanx
Logged

And in this moment Seconds stop and I burst with clarity, A wealth of love and hate gone blank For I finally remember my fucking name!! What do you want! i breathe wind, the clarity is gone, and my pulse is faint!
Kojiro_S
Lesser Nub


Cakes 2
Posts: 143


Har har har...


WWW
« Reply #1 on: July 21, 2007, 02:10:29 PM »

To create 3D models from scratch, use Blender.
To animate/export/etc. it to use with OA... that, I don't know Sad
Logged


*ROOOAAAR*
kit89
Member


Cakes 6
Posts: 636


Shoot him..


« Reply #2 on: July 22, 2007, 01:07:11 AM »

Quote
To animate/export/etc. it to use with OA... that, I don't know Sad

Use Blender. Smiley
Logged
TheMechanicalHand
Bigger member


Cakes -1
Posts: 156


Birdo


« Reply #3 on: July 26, 2007, 04:22:04 PM »


yeah i actually want to animate/export and to use with OA




Logged

And in this moment Seconds stop and I burst with clarity, A wealth of love and hate gone blank For I finally remember my fucking name!! What do you want! i breathe wind, the clarity is gone, and my pulse is faint!
kit89
Member


Cakes 6
Posts: 636


Shoot him..


« Reply #4 on: July 26, 2007, 04:47:27 PM »

Theres 4 simple steps required to have a character in OA:

1) You need to model the character using a 3D modelling package in this case that would be Blender.
2) You need to animate it. This would be using Blender to do so.
3) You have to uv-map & texture your character. This would be a mixture of Blender & The Gimp.
4) Export your final character, using Blender.

Check out the Open Arena wiki on the required files to export to .md3.
Logged
fromhell
Administrator
GET A LIFE!
**********

Cakes 35
Posts: 14520



WWW
« Reply #5 on: July 26, 2007, 10:09:34 PM »

Weird. I have these ten steps

1) Make the mesh.
2) UVMap the mesh.
3) plop basic color skin on mesh.
4) Split mesh into 3 (lower, upper, head)
5) Fix uvmap errors from splits.
6) Make 2 skeletons (lower and upper)
7) Rig them to them
8) Set up tags and parent them to bones appropriately
9) test in game for proportional checks
10) ANIMATE ANIMATE ANIMATE
Logged

asking when OA3 will be done won't get OA3 done.
Progress of OA3 currently occurs behind closed doors alone

I do not provide technical support either.

new code development on github
w1zrd
Member


Cakes 2
Posts: 582


Give to life what you expect back


WWW
« Reply #6 on: July 27, 2007, 07:21:39 AM »

1) You need to model the character using a 3D modelling package in this case that would be Blender.
Ever tried with Maya or Zbrush?
Logged

'Toto, I've a feeling we're not in Kansas anymore.'


dmn_clown
Posts a lot
*

Cakes 1
Posts: 1324


« Reply #7 on: July 27, 2007, 08:47:31 AM »

Maya and Zbrush3 cost a bit much, Blender is available gratis under the GPL v2 and some other license that I haven't bothered reading because I'll never use it.

The main difference between the three is that Maya and Zbrush3 don't have the ultra 1337 GUI from hell that requires reading 60 megs of outdated HTML (or buying the book) to understand, the rendering technology used, available shaders, and restrictive licenses.

Of course as soon as you understand the GUI, they change it on you.  I think al Qaeda is involved in this.  It's the next wave of terrorism...
Logged

kit89
Member


Cakes 6
Posts: 636


Shoot him..


« Reply #8 on: July 27, 2007, 09:03:12 AM »

Quote
Ever tried with Maya or Zbrush?

No, I don't have a couple grand to spend. Smiley
And wouldn't ZBrush be taking it abit far? Its more suited to high poly characters where poly count isn't an issue.
Logged
w1zrd
Member


Cakes 2
Posts: 582


Give to life what you expect back


WWW
« Reply #9 on: August 04, 2007, 05:40:05 AM »

Quote
Maya and Zbrush3 cost a bit much
That is an understatement, they cost a bloody fortune Smiley
Quote
I think al Qaeda is involved in this.  It's the next wave of terrorism...
Can they even read?
Logged

'Toto, I've a feeling we're not in Kansas anymore.'


dmn_clown
Posts a lot
*

Cakes 1
Posts: 1324


« Reply #10 on: August 04, 2007, 05:54:25 PM »

Quote
I think al Qaeda is involved in this.  It's the next wave of terrorism...
Can they even read?

<offtopic>
Their leadership are highly educated, the lowest level of education in the known leadership is a Masters in Engineering at the University of Michigan.  The people they use to further their agenda are generally the poorest and least educated (read:  easiest to manipulate) of people.  Of course the Western media doesn't make this fact apparent because it is easier to dehumanize them if they are portrayed as ignorant goat roapers from third world countries rather than the highly educated (most went to Ivy League schools) CIA trained people they are. </offtopic>
Logged

TheMechanicalHand
Bigger member


Cakes -1
Posts: 156


Birdo


« Reply #11 on: August 17, 2007, 08:31:50 PM »

 ok thanx everyone! Cheesy
Logged

And in this moment Seconds stop and I burst with clarity, A wealth of love and hate gone blank For I finally remember my fucking name!! What do you want! i breathe wind, the clarity is gone, and my pulse is faint!
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to: