Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Hosting a OpenArena server  (Read 13167 times)
Passa
Nub


Cakes 0
Posts: 5

Member


« on: September 10, 2006, 11:45:18 PM »

I have been trying to setup a OpenArena server, but have been finding it rather difficult :/

I assumed it would work the same way as Quake III so I created a new shortcut, and set the launch parametres to:
+set dedicated 2

Simple enough to start with.. but it didnt work, and I couldnt even connect via lan.. so I tried:
+set dedicated 2 +set net_port 27970 +com_hunkMegs 56 +sv_master1 dpmaster.deathmask.net

Still wouldnt work, but if I used the in-game create game option, it seemed to work (I could connect over LAN) but I could not see my server in the online browser even though I have forwarded port 27960 TCP and UDP.

Its not the computer or the business class router, I already host servers for Skulltag, Counter-Strike and Sauerbraten with no problems..

Any ideas or suggestions?

Thanks Smiley
Logged
fromhell
Administrator
GET A LIFE!
**********

Cakes 35
Posts: 14520



WWW
« Reply #1 on: September 11, 2006, 12:05:17 AM »

Odd. Are you using the Quake3 binary or the included special ioquake3 binary?

It should work exactly like Q3A's, except sv_strictauth is forced to 0 and the default master server is dpmaster.deathmask.net
Logged

asking when OA3 will be done won't get OA3 done.
Progress of OA3 currently occurs behind closed doors alone

I do not provide technical support either.

new code development on github
Passa
Nub


Cakes 0
Posts: 5

Member


« Reply #2 on: September 11, 2006, 07:51:05 AM »

Thanks for the reply Smiley

Well just to confirm, I extracted my original oa zip file to the desktop again and simple created a shortcut to ioquake3.x86.exe and added +set dedicated 2 to the end, and it didn't seem to start a server.. this is what happens:

ioQ3 1.34-rc1 win_mingw-x86 Aug  8 2006
----- FS_Startup -----
Current search path:
C:\Documents and Settings\Andrew\Local Settings\Application Data\Quake3/baseq3
C:\Documents and Settings\Andrew\Desktop\oa\baseq3\pak0.pk3 (1852 files)
C:\Documents and Settings\Andrew\Desktop\oa/baseq3

----------------------
1852 files in pk3 files
execing default.cfg
Unknown command "cg_drawCrosshair"
Unknown command "bot_enable"
execing q3config.cfg
execing autoexec.cfg
Hunk_Clear: reset the hunk ok
...detecting CPU, found generic

------- Input Initialization -------
No window for DirectInput mouse init, delaying
Joystick is not active.
------------------------------------
--- Common Initialization Complete ---
Winsock Initialized
Opening IP socket: localhost:27960
Hostname: pentium3200
IP: 192.168.1.2
Working directory: C:\Documents and Settings\Andrew\Desktop\oa
Hitch warning: 256615870 msec frame time


It actually seems to load the level if I use the in-game server launcher.
Logged
fromhell
Administrator
GET A LIFE!
**********

Cakes 35
Posts: 14520



WWW
« Reply #3 on: September 11, 2006, 10:17:54 AM »

Could you try sticking +map dm6ish in the command line?
Logged

asking when OA3 will be done won't get OA3 done.
Progress of OA3 currently occurs behind closed doors alone

I do not provide technical support either.

new code development on github
Passa
Nub


Cakes 0
Posts: 5

Member


« Reply #4 on: September 11, 2006, 03:53:44 PM »

Ah, that works perfectly now, thanks alot Smiley

Now I just need to figure out why the master server isnt showing my server..
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to: