Pages: [1]
  Print  
Author Topic: oachanges.diff slightly out of date.  (Read 5792 times)
hyp3rfocus
Guest
« on: August 18, 2007, 09:23:22 am »

i wanted to build ioquake3 from source so i refreshed both my ioquake3 and openarena svns. i made a copy of the ioquake3 code and tried to apply oachanges.diff from the svn to it, but it stumbled on a few lines so it looks like ioquake3 has has some changes done.

i tracked down the problems, fixed them and then tested my new diff file on a fresh copy of the ioquake3 source with no problems. i then did a diff file to compare the oachanges from the svn with my new one. here was the output....

97c97
< @@ -26,17 +26,17 @@
---
> @@ -26,16 +26,16 @@
124c124
< @@ -3582,7 +3582,7 @@
---
> @@ -3583,6 +3583,6 @@
132c132
< @@ -3636,8 +3636,8 @@
---
> @@ -3636,6 +3636,6 @@
Logged
dmn_clown
Posts a lot
*

Cakes 1
Posts: 1324


« Reply #1 on: August 18, 2007, 09:32:51 am »

Try the experimental2.diff which should build the binary that you should be testing... *hint* *hint*
Logged

hyp3rfocus
Guest
« Reply #2 on: August 18, 2007, 09:57:41 am »

no problem, i'll do that.

i'm guessing sago007's new stuff is in there. anything else?
Logged
dmn_clown
Posts a lot
*

Cakes 1
Posts: 1324


« Reply #3 on: August 18, 2007, 10:33:03 am »

increased:

com_hunkmegs - 128M default
com_zonemegs - the only way it really can be increased
max_shader_vertexes - certain models look better
max_edge_defs - shadows look better
max_flares - *shrugs*

Sago's gametypes
baseoa + missionpack ui fixes

When Sago gets his bugs worked out tremulous's particle system will be ported (as a cvar)

considering porting some of evq3 1.0's renderer
Logged

hyp3rfocus
Guest
« Reply #4 on: August 18, 2007, 11:11:13 am »

ok, i tried the experimental diff and it patched fine but didn't build properly. it's built ioq3ded.i386 ok, but stumbled on ioquake3.i386.

i'm using ubuntu 7.04 32bit for this. here's the tail end of the output i got from make...


CC code/unix/linux_joystick.c
CC code/unix/linux_glimp.c
CC code/unix/sdl_glimp.c
LD build/release-linux-i386/ioquake3.i386
build/release-linux-i386/client/tr_backend.o: In function `RB_ExecuteRenderCommands':
tr_backend.c:(.text+0x1b9c): undefined reference to `R_BloomScreen'
tr_backend.c:(.text+0x1c43): undefined reference to `R_BloomScreen'
build/release-linux-i386/client/tr_init.o: In function `R_Init':
tr_init.c:(.text+0x179e): undefined reference to `R_BloomInit'
collect2: ld returned 1 exit status
make[2]: *** [build/release-linux-i386/ioquake3.i386] Error 1
make[2]: Leaving directory `/home/shared/software/ioquake3/openarena-experimental'
make[1]: *** [targets] Error 2
make[1]: Leaving directory `/home/shared/software/ioquake3/openarena-experimental'
make: *** [release] Error 2
Logged
dmn_clown
Posts a lot
*

Cakes 1
Posts: 1324


« Reply #5 on: August 18, 2007, 12:15:32 pm »

Did you add the line
Code:
  $(B)/client/tr_bloom.o \
to the makefile so there is a rule for it to build? (Should be around line 1017 near   $(B)/client/tr_backend.o \ )

Also of note:  There is a bug in OpenAL where the game will crash when changing sound quality through the menu, so turn on USE_OPENAL_DLOPEN as a work-around
Logged

hyp3rfocus
Guest
« Reply #6 on: August 18, 2007, 12:58:20 pm »

done and done. it now builds and runs ok.  :-)

i'll use this build for gaming with. anything in particular i should be looking out for?
Logged
dmn_clown
Posts a lot
*

Cakes 1
Posts: 1324


« Reply #7 on: August 18, 2007, 01:43:12 pm »

performance, fps, etc.
Logged

hyp3rfocus
Guest
« Reply #8 on: August 26, 2007, 07:08:12 am »

ok, i've given this extensive testing, both online and offline and it runs pretty well except for one glitch, very occasionally the map will go black. this has happened on the standard maps that come with openarena. it's happened both online and offline. the map goes black, but pickups and teleporters are still visible. here's a screenshot.

as soon as i go through a teleport the problem disappears.
Logged
hyp3rfocus
Guest
« Reply #9 on: August 26, 2007, 07:23:05 am »

i've just updated the svn and i've noticed the experimental binary in experimental/bin/release-linux-i386. i'll use that and see how it works.
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to: