Pages: [1]
  Print  
Author Topic: new server- help me  (Read 8517 times)
geroi
Nub


Cakes 0
Posts: 34


« on: March 14, 2008, 04:24:47 PM »

Hello,

I need help, I don´t know how I can create new server. I have just watched on wiki and I don´t know how to continue with writing into console. Pls help me!!
Logged
escapedturkey
Nub


Cakes 0
Posts: 49


« Reply #1 on: March 14, 2008, 06:25:59 PM »

http://www.gameadmins.com/modules.php?name=Sections&op=listarticles&secid=1
Logged

geroi
Nub


Cakes 0
Posts: 34


« Reply #2 on: March 17, 2008, 01:04:28 PM »

oh thanks, but i have one problem- that server isn´t on internet but on LAN, how i must do it, as to it on internet??

EDIT: it is dedicated server
« Last Edit: March 17, 2008, 01:08:21 PM by geroi » Logged
escapedturkey
Nub


Cakes 0
Posts: 49


« Reply #3 on: March 18, 2008, 11:16:09 PM »

./ioq3ded.i386-openarenaffa +set dedicated 2 +set ttycon 0 +set net_ip 72.5.249.2 +set net_port 27960 +set com_hunkmegs 256 +set sv_maxclients 32 +set logfile 3 +set fs_basepath /home/openarenaffa/openarena +set fs_homepath /home/openarenaffa/openarena +set sv_pure 1 +set fs_game NoGhost +set +exec server-ffa.cfg +exec

That's what I use for the FFA server.

+set dedicated 2 is what makes it Internet vs. LAN. Smiley
Logged

geroi
Nub


Cakes 0
Posts: 34


« Reply #4 on: March 20, 2008, 08:34:39 AM »

hm, we checked it, but we have that server on LAN again, we checked it by friend but he had it on LAN too, i don´t know wherein is bug, please help me
Logged
escapedturkey
Nub


Cakes 0
Posts: 49


« Reply #5 on: March 20, 2008, 03:45:48 PM »

Please post the command line you are using when starting the server. Smiley
Logged

geroi
Nub


Cakes 0
Posts: 34


« Reply #6 on: March 20, 2008, 04:32:22 PM »

openarena +set dedicated 2 +set net_port 27960 +set com_hunkmegs 256 +set sv_pure 1 +exec server-ffa.cfg
Logged
Cacatoes
Banned for leasing own account
Posts a lot
*

Cakes 73
Posts: 1427


also banned for baiting another to violate rules


« Reply #7 on: March 20, 2008, 05:37:32 PM »

Are you familiar with routing issues ? is your server behind a router ?
I think it shouldn't affect, but also check the IP address on which the socket is open (it appears in the logs when you start the server).
Logged

Todo: Walk the cat.
geroi
Nub


Cakes 0
Posts: 34


« Reply #8 on: March 22, 2008, 06:08:40 PM »

Yes, I have router. Is that problem in it?
Logged
Cacatoes
Banned for leasing own account
Posts a lot
*

Cakes 73
Posts: 1427


also banned for baiting another to violate rules


« Reply #9 on: March 23, 2008, 08:16:21 AM »

Your server listens to an UDP port, if your router doesn't route packets towards the right computer, then your server isn't visible from the internet.
You have to be sure the masterserver can contact you. (Be sure to have a correct masterserver in your server configuration file)
Logged

Todo: Walk the cat.
geroi
Nub


Cakes 0
Posts: 34


« Reply #10 on: March 29, 2008, 02:36:18 PM »

Great, that server was created, his name is [CZ] clan server, but I have one quastion, can that server exist ever, without cutting-off Huh
Logged
pikaunforgiven
Lesser Nub


Cakes 0
Posts: 143


« Reply #11 on: April 10, 2008, 07:37:40 AM »

depends on what you mean really.
if you mean it disappears from the list after a while, you probably have a dynamic ip from your internet provider. in which case you will have to either ask your provider for a static ip or switch providers.
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to: