Pages: [1]
  Print  
Author Topic: How to make a mod?  (Read 5219 times)
gme
Ok i've posted twice!


Cakes 0
Posts: 2


« on: July 26, 2011, 09:25:11 am »

Hello,
I'v been researching for the past couple of days on how to make a OA mod but I can't find any good tutorials.
I have downloaded OAX (http://code.google.com/p/oax/) and changed some of the RL setting and ran the bat files to make the .qvm files, put it all into a .PK3 file loaded up the mod but nothing changed.

Can someone help please.

(I did check the resource thread but alot of them have been removed.)

Thank you.
Logged
sago007
Posts a lot
*

Cakes 61
Posts: 1645


Open Arena Developer


WWW
« Reply #1 on: July 26, 2011, 10:42:42 am »

The qvm files must be in a folder named "vm" inside the pk3-file. If the pk3 file is in a mod folder. The mod must be loaded. If the pk3 file is in baseoa it must start with a letter after 'p'.
Logged

There are nothing offending in my posts.
gme
Ok i've posted twice!


Cakes 0
Posts: 2


« Reply #2 on: July 26, 2011, 11:24:41 am »

The qvm files must be in a folder named "vm" inside the pk3-file. If the pk3 file is in a mod folder. The mod must be loaded. If the pk3 file is in baseoa it must start with a letter after 'p'.

Thanks,
I got it now, I zipped up the entire oax file and the .qvm files were down 3 or 4 dir.
To fix it I just did the same as you would with any mod but only had the vm file by it's self in the PK3 file.
Logged
jangroothuijse
Lesser Nub


Cakes 5
Posts: 100



« Reply #3 on: March 04, 2014, 11:59:19 am »

In the multiplayer menu, how do you disable seeing the regular OA servers? Is there some kind of game/mod identification process going on?
Logged
Suicizer
Member
Member
*

Cakes 2
Posts: 400


WWW
« Reply #4 on: March 04, 2014, 02:19:09 pm »

How to make a mod; perhaps read something similar to this article first.
http://cube.wikispaces.com/How+not+to+start+a+mod
Logged

I'm good at everything but can't do anything...
jangroothuijse
Lesser Nub


Cakes 5
Posts: 100



« Reply #5 on: March 04, 2014, 02:26:17 pm »

How to make a mod; perhaps read something similar to this article first.
http://cube.wikispaces.com/How+not+to+start+a+mod

Hmm...i should have started my own thread...its a very specific question.

I do not see in the code how servers are queried for a certain game; i just wondered if someone would happen to know how it works.

Even if i just knew the identification string of OA itself, i might be able to find it in the code. (yes i tried searching for OA and some alternatives...)
Logged
grey matter
Member


Cakes 8
Posts: 381

>9k


« Reply #6 on: March 04, 2014, 04:37:32 pm »

Do you want to filter an entire engine like OpenArena (GAMENAME_FOR_MASTER, HEARTBEAT_FOR_MASTER, PROTOCOL_VERSION etc.) or just "baseoa" (GAME_VERSION etc.), the default gamecode?
servernode_t.gamename from q3_ui/ui_servers2.c should be equal to the server's fs_game, but this is unreliable to detect mods. You might need to patch the engine (client/cl_main.c), or extend the game to include a cvar (game/g_main.c, CVAR_SERVERINFO) which you filter in q3_ui.
« Last Edit: March 04, 2014, 04:41:26 pm by grey matter » Logged

This space is for rent.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to: