Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Do Q3A maps that use Q3A textures still work in OA?  (Read 5485 times)
carn1x
Nub


Cakes 0
Posts: 15


« on: May 24, 2010, 12:28:45 AM »

I'm going on a hunt of Q3A maps for OA. Should I avoid maps that obviously use Q3A textures or are there GPL replacements so that Q3A maps still work fine?

Thanks
Logged
Graion Dilach
Member


Cakes 12
Posts: 403



« Reply #1 on: May 24, 2010, 12:58:17 AM »

Well, in default terms, there is a slight chance that some maps will miss some Quake 3 textures.

Jackthompson did a replacement package with dummy textures: http://rapidshare.com/files/141941180/gpl-q3a2oa-textures_v4.zip.html

One of the aims of 0.9.0 is to replace all Q3 textures, Udi works on this, progress is here: http://openarena.ws/board/index.php?topic=2823.msg29535#msg29535
Logged

One shall remind what have he left behind... to actually realize that it's still cool.
carn1x
Nub


Cakes 0
Posts: 15


« Reply #2 on: May 24, 2010, 02:19:03 AM »

Awesome thanks Smiley

The 0.9.0 pack is looking good Cheesy
Logged
WingedPanther
Member


Cakes 4
Posts: 190



« Reply #3 on: May 24, 2010, 03:30:17 PM »

I've played a few Q3A maps that used the Q3A textures heavily.  They looked ugly, but played just fine.
Logged

Programming is a branch of mathematics.
carn1x
Nub


Cakes 0
Posts: 15


« Reply #4 on: May 24, 2010, 11:53:22 PM »

Do Q3A maps have bot support for OA? Or if not is there someway I can add support or am I out of luck if I don't have the source?

Thanks again Cheesy
Logged
Graion Dilach
Member


Cakes 12
Posts: 403



« Reply #5 on: May 25, 2010, 03:29:18 AM »

That's map dependent. If the map's pk3 has an aas-file, then it supports. If there isn't, there is a good chance that bspc can create you one. bspc is available in any Q3 mapmaker program, Google....) Bspc uses the compiled map (bsp), so you don't need the sources.

Actually, in this point, they're the same.
Logged

One shall remind what have he left behind... to actually realize that it's still cool.
carn1x
Nub


Cakes 0
Posts: 15


« Reply #6 on: May 25, 2010, 03:56:51 AM »

That's map dependent. If the map's pk3 has an aas-file, then it supports. If there isn't, there is a good chance that bspc can create you one. bspc is available in any Q3 mapmaker program, Google....) Bspc uses the compiled map (bsp), so you don't need the sources.

Actually, in this point, they're the same.

Super awesome Smiley
Logged
fromhell
Administrator
GET A LIFE!
**********

Cakes 35
Posts: 14519



WWW
« Reply #7 on: May 27, 2010, 09:10:25 PM »

crazy idea - bspc built into the engine?  Cheesy
Logged

asking when OA3 will be done won't get OA3 done.
Progress of OA3 currently occurs behind closed doors alone

I do not provide technical support either.

new code development on github
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to: